Suntem niste ființe create intr-un mod minunat , de o complexitate de neimaginat . Dumnezeu , nu doar că L-a creat pe om , ci și stilul de viața care i-a fost oferit acestuia pentru a duce o viața fericită . Gradina Edenului , paradisul Lui Dumnezeu – este locul in care a fost pusă prima pereche de oameni . Respirand aerul pur al Edenului ducând o viată plina de miscare fizică in aer liber , îngrijind gradina , consumand roadele delicioase ale pomilor din Eden , având o relație perfectă de dragoste de familie si mai presus de toate , bucurandu-se continuu de o  părtașie cu Creatorul lor iubitor – Acesta era stilul de viața al primilor oameni creați – Stramoșii noștrii adevarați ! Suntem făcuți pentru stilul de viața Edenic si cu cât ne vom apropia mai mult de găndul si Planul Creatorului pentru ființa umana , cu atât mai mult ne vom bucura e viață , sănătate si fericire . 

Din pacate noi oamenii am ales păcatul despărțirea de Dumnezeu si de Planurile Sale . Au urmat nefericirea , boala , moartea . Ne-am desparțit de Eden , de Planul si scopul Creatorului . Stilul de viața actual este totalmente opus Scopului pentru care am fost proiectați . In Eden nu erau fabrici si uzine ca să strice atmosfera .

 

Nu  erau abatoare în care făpturile create de Dumnezeu să fie chinuite si masacrate , apoi consumate . Nu erau plante ”modificate genetic ” alimente imbacșite cu aditivi chimici . Nu era agitația înnebunitoare , zgomote , stresul epuizant care uzează oamenii . Nu erau blocuri din beton sau oțel in care oamenii sa locuiască inghesuiți și izolati . Nu era ura , invidie , nemulțumire , egoism . Ce le mai multe boli care ne vizitează au o cauza ; stilul de viață eronat pe care îl alegem. Ne hranim cu alimente nepotrivite , nesănătoase , alegem sa fim sedentari ,traim in regiuni aglomerate , poluate , bem orice altceva in locul apei ,  ne ducem viața intr-un ritm stresant . Apoi după ce boala ne invadează organismul , nu vedem nicio legătura cu obiceiurile greșite , continuam procesul de intoxicare si de degradare al organismului . Abordăm o filozofie și metode stranii in loc să ajutam organismul să scape de povara toxica adăugând agenți chimici adăugând ”leacuri si medicamente ” . 

Pentru a descoperi adevarata cale de vindecare , trebuie să fim vindecați de confuzia in care trăim !!! 

AVEM NEVOIE SĂ CUNOAȘTEM LEGILE VIEȚII și să traim in conformitate cu acestea , trebuie să știm ce inseamnă adevarata vindecare si adevaratele remedii . Corpul tău este un templu . Îl poți privi cu respect religios . Dumnezeu nu locuiește in ” temple facute de măini omenești ” . 

Corpul trebuie îngrijit si respectat . Este locuința spiritului lui Dumnezeu , El vrea să locuiască in tine !  Oamenii !  Expresie a divinitații ! 

ODIHNA

Fiecare centru nervos – Fiecare celulă , de fapt – este o baterie care acumuleaza, activitatea descarcă această baterie . În timpul somnului această baterie este re-încărcată . Aceasta nu este o metafora, este un fapt fizic real . Aproape o treime a vieții este petrecută in somn ; dacă dormim aproximativ 8 / 24 aceasta inseamna ca am dormit 20 de ani cand avem varsta de 60 de ani . Un somn bun este necesar ca remediu in orice boală . Somnul adânc ,odihnitor vă poate ajuta in mare măsura la controlarea nivelului de stres și la reducerea pe termen lung al riscului unor boli cronice . Lipsa de somn este un factor stresant , afectează sănătatea fizică si mentală , scade  capacitatea imunitară .

 Iată câteva efecte ale oboselii asupra vieții noastre : 

– Mintal  – Afectarea negativă a memoriei 

– Emoțional – Frustrare și irascibilitate 

– Pruductivitatea – Mai puțina inițiativă și scăderea eficienței 

– Siguranța – Scade atenția , judecata devine neclară , accidentele apar mai usor 

– Sanătate – Imunitate scăzută ți fond propice pentru diverse boli 

 . Studii Americane și din alte țari arată că milioane de oameni au problema cu oboseala  

Care sunt cauzele oboselii ?  Cele mai frecvente sunt : Munca sau efortul fizic îndelungat , munca sau solicitarea intelectuală îndelungata și somnul insuficient.

Rețetă pentru odihnă bună : 

-Culca-te seara cu 2 ore înainte de miezul nopții , ai nevoie de un pat comod , o camera bine oxigenată , cu liniște deplină si întuneric în cameră pentru a se putea produce hormonul melatonina – hormonul refacerii . 

În funcție de vârstă , necesitatea medie de somn / zi este de 7 – 9 ore .

– Odihnește-te o zi in fiecare saptamână . Biblia ne spune ca ziua a saptea , sâmbâta , a fost conceputa ca o zi de odihnă fiind o mare binecuvantare pentru om .

AERUL

” Aerul este întaia necesitate a vieții . Se poate trai mai multe zile fâră hrană si câteva zile fâră apa , însă numai câteva momente fâră aer ” . 

” Sănătatea întregului corp depinde de funcționarea sănătoasa a organelor respiratorii ” . 

În medie , omul adult inspiră cam  1 / 2 Litru de aer , Daca respiră cam de 14/minut el primeste 6,5 Litri aer / minut . Plămânii inspira circa 16,8 pana la 28 de metru cub de aer zilnic . Capacitatea a 2 plămâni medii e de 3 Litri de aer . Dacă în fiecare inspirație este schimbat numai ceva mai puțin de 1/2 Litru , înseamnă că în plămâni rămâne o mare cantitate de aer uzat . 

”Pentru a avea un sange bun , trebuie să respiram bine , înspirație adâncă, deplină , a aerului curat care umple plămânii cu oxigen , purifică sângele . O bună respirație liniștește nervii , stimulează pofta de mâncare , îmbunătațește digestia și produce un somn sănătos , înviorător . 

Sfaturi simple dar importante legate de folosirea aerului – binecuvantarea Cerului 

– Practică respirația profundă ( 10 respirații profunde de 2-3 ori /zi , în special daca ești bolnav , obosit , nervos , stresat sau dacă te doare capul )

– Nu lăsați nimic stricat să polueze aerul din jurul casei 

– Nu folosiți căldura focului deschis care poate contamina aerul 

– Evitați sa respirați gazele de eșapament , de țigară , sprayuri otrăvitoare , naftalină , ele otravesc plămânii si distrug sistemul nervos 

–  Dormitoarele trebuie sa fie aerisite zilnic 

– Alegeți să locuiți în zone nepoluate cu păduri în apropierea casei 

– Plimbațivă des prin păduri 

” Fiecare respirație , fiecare bătaie a inimii reprezintă o dovadă a grijii Aceluia în care trăim , ne mișcam și ne aflam ființa ” 

APA

” Apa curată scoate pata de cerneală de pe mâini ; spală rana sângerândă ; iar vara , cand după o zi de muncă obositoare , ne spălăm cu apa rece , avem senzația că re-înviem ; ea ne răcorește , ne re-înviorează și ne întărește ” .

Omul poate trăi până la 6 sâptămâni fără mâncare dar numai câteva zile fără apă .

Aproximativ 70% din corpul omenesc este apă . Săngele are în compoziția sa 90% apă . Mușchii au 75 % apă . Oasele 22% apă . Fiecare funcție a corpului necesită apă . 

”Și în timp de sănătate ca și în timp de boală ,apa curată este una dintre cele mai alese binecuvantări ale cerului . Folosirea ei ajută mult la întreținerea sănătații . Folosirea apei pentru spălarea corpului este unul din cele mai ușoare mijloace pentru ușurarea circulației sângelui , O baie rece sau răcoritoare este un excelent mijloc de întarire a corpului . Baia caldă deschide porii si ajută la îndepărtarea toxinelor din corp . Băile calde si căldute  liniștesc nervii și fac sângele să circule deopotrivă prin toate părțile corpului . 

” A nu bea apă , poate fi la fel de dăunator inimii ca și fumatul ” . Apa menține temperatura corpului în limite normale . 

Stiați că : 

– Lipsa apei este nr 1 al oboselii din timpul zilei ? 

– Mecanismul setei este atăt de slab că frecvent se confundă cu foamea 

– Alte studii științifice arată că luand 8 -10 pahare / zi poate calma semnificativ durerile de spate si ale articulațiilor la 80% la persoanele care le au ? 

– O scadere de doar 2 % de apă din organism poate duce temporar la pierderea memoriei ?

– Dacă bei cel putin 5 pahare pe zi scade cu 45% riscul de colon , cu 79%  riscul de cancer la sani si cu 50% posibilitațile de a apărea cancer de vagin ? 

 BEA ÎN FIECARE ZI 6-8 PAHARE DE APĂ CURATĂ !

Când bei un pahar de apă , poți avea simțământul că faci un lucru sfânt .  Mai presus de toate ori de câte ori duci la buze un pahar de apă , să îl faci cu recunostință și mulțumire . 

MISCAREA

” Mai mulți oameni se ruginesc decât se uzează . Nu mai puțin de 2 ore / zi ar trebui sa fie consacrate exercițiilor fizice . ”

”Timpul folosit pentru exerciții fizice nu este un timp pierdut . Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în gradina Edenului ca să o lucreze și să o păzească . ”

Mișcarea este o lege a ființei noastre . Fiecare organ are lucrarea sa prestabilită, de împlinirea careia depind dezvoltarea si tăria sa . Exercițiul fizic înviorează și reglează circulația sângelui . 

Cele mai importante beneficii ale exercițiului fizic :

1 . Mărește eficiența inimii 

  1. Mărește eficiența vaselor sanguine 

3 . Ajuta la eliminarea masivă de toxine 

4 . Determină creșterea numarului de glubule roșii 

  1. Mărirea cantității hormonului de crestere 

6 . Normalizează glicemia 

7 . Reduce colesterolul și grasimile din sange 

  1. Favorizează o buna digestie 
  2. Combate constipația 

10 . Mărește eficiența plămânilor 

  1. Menține duritatea oaselor , combatănd osteoporoza 
  2. Combate insomnia și reduce tensiunea nervoasă 
  3. Stimulează activitatea sistemului imunitar 
  4. Încetinește procesul de îmbatrânire 

15 . Dezvoltă puterea voinței 

Vă sugerăm mersul pe jos zilic , gradinăritul sau altceva ce vă place . Dacă vă puteți plimba si vă puteți misca nu uitați că fiecare pas pe care îl faceți este o binecuvantare de la Dumnezeu . Fiți recunascatori că vă bucurați de mișcare ! 

 

Încrederea in Dumnezeu

Când spiritul este neliniștit, nici exercițiile fizice, nici dieta, nici medicina, nu pot fi de mare folos”

Pentru că omul este în mod normal, o ființa religioasă, care are nu numai trup , ci și duh, calea de vindecare adevarată trebuie să se adreseze ambelor compartimente, care trebuie privite ca un întreg.

  Relația care există între trup și minte este foarte intimă

  Când unul este afectat, celălalt suferă  cu el.Tristețe, teama, nemulțumire, vină, ne-încredere, toate tind să distrugă forțele vieții și să invite descompunerea și moartea…Curajul, speranța, credința, simpatia, dragostea, promovează sănătatea și prelungesc viața. O minte multumită, un spirit vesel este sănătate pentru corp și suflet”

Cei mai mulți oameni cred că au credință, însă sunt foarte puțini care înteleg cu adevărat   ” Ce este credința”? a crede în existența lui Dumnezeu, nu este credință…a  și merge la o biserica …nu este credință, dar ce este credința?

   Credința ,însemnă pur și simplu să crezi că Dumnezeu te iubeste, și te poți baza și încrede în dragostea Sa, înțelepciunea, și puterea Lui. Acestă încredere iți aduce o pace o bucurie negraită în inimă și te face să stai liniștit chiar în momentele grele și crizele vieții. Știe că Tatăl său veghează  și monitorizează tot ce se petrece pământ.   Încrederea în El, ne determină Să-i predăm viața cu toate problemele ei și astfel îngrijorarea care ne-a măcinat viața ia sfarșit.

 ” Nici o lacrimă nu cade fără să fie observată de El, nici un zămbet nu răsare fără să fie remarcat de El.

dacă nu am face nimic decăt să credem pe deplin acest fapt, toate neliniștile noastre ar fi risipite.Viețile noatre nu ar mai fi pline de dezamăgiri, deoarece toate lucrurile, mari sau mici, ar fi încredințate  în mâinile Lui Dumnezeu, care nu e tulburat de multitudinea grijilor și suprasolicitat de greutatea lor…

   Noi nu putem exercita o credință în Dumnezeu dacă nu Îl cunoaștem

Dacă vrem acestă credință, și să crească, trebuie să studiem Cuvantul Său, care ni-L descoperă pe El.

Mulți, confunda autosugestia cu credința, ele nu au nimic în comun. Autosugestia, însemnă să te raporți la tine însuți, adică tu trebuie să te ajuți. Credința însemnă să te raportezi la Dumnezeu, adică să te bazezi pe El, să te încrezi în Dumnezeu, ori acest lucru este cu totul altceva decat autosugestia.

   Un remediu adevarat este rugaciunea, care este uimitorare “cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide” ,  “este vreunul printre voi în suferința? Să se roage! Este vreunul cu inima bună ? Să cânte cântări de laudă!

 Pentru că vindecarea este în exclusivitate o manifestare a puterii Lui Dumnezeu, fie o amigdalită ,fie un cancer, avem nevoie să ne ” conectăm” la Sursa Vieții și puterii. Rugaciunea, reprezintă forma de comuniune, legatură cu Dumnezeu.

O altă ” armă” pe care Dumnezeu ne-a pus-o la îndemână împotriva stresului zilnic, este Sabatul, ziua de odihnă, care are un rol deosebit în stilul nostru de viața și fericirea noastră.

Trebuie să avem curajul să o rupem cu acest sistem fals și complicat de viață. 

Nu pledez pentru o biserică, (din păcate cei mai mulți din biserci sânt și ei prinși de acelaș regim de viață stresant  și sunt tot nefericiți ca toți oamenii.

Pledez doar să devii un om care știe să-și trăiască viața frumos și cu înțelepciune.

   De când l-am cunoscut pe Dumnezeu vorbesc aici nu de mergerea la o biserică, ci de momentul când mi-am dat seama că El este real, și prezența Lui este continuu cu mine, și mai mult decât atât că El mă iubește și pot avea o relație inteligentă, vie, reală cu El, de atunci, am început să am tot mai multă încredere, să mă bazez tot mai mult pe grija Lui părintească. 

 Mi-am dat seama că toata viața mea, am încercat să mă descurc singur, să mă zbat, să rezolv eu problemele să mă bazez pe forțele mele

 Am regretat viața asta mizerabilă, și am înțeles că acesta e cauza care ii epuizează pe oameni, generănd o viață stresată, nefericită… am învățat să-i predau lui Dumnezeu controlul vieții mele, grijile, trecutul, prezentul, viitorul, familia, orice altceva.

     Nu pledez pentru trandavie, sau viața dezordonată,

Scripura ne spune;’ Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru , aduceți cererile voastre la cunostința Lui Dumnezeu, prin rugaciune și cereri, cu multumiri. Și pacea Lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus”  – Filipeni,4;6,7

    Dumnezeu este singurul care poate schimba viața în bine  într-un mod real, El are soluții pentru problemele care te sugrumă și pentru viitorul tău.

 Poate ești bolnav, neputincios, părăsit și singur, cu datorii uriașe și nu știi cum mai ieși la capăt. Încrede-te în Dumnezeu!  Vino la El! Lasa-L să-ți schimbe viața! 

    Cu siguranța o va face!

ECHILIBRU

‘Fiecare îmbatranește așa cum a trait ”. 

Temperanța înseamnă abținerea unor lucruri de la folosirea oricaror substanțe dăunătoare și folosirea cu măsura a celor sănătoase . 

Omul este singura ființă vie care iși distruge cu bună știință sănătatea folosind drogurile , alcoolul , tutunul . Dacă dorim să avem o minte trează și sănătoasa , trebuie să evitam orice substanță care altereaza mecanismul delicat al creierului nostru . Pe langă dependențele comune din zilele noastre ( alcoolul , tutunul , drogurile ilegale ) dependența are un spectru foarte larg : munca in exces , consumul obsesiv de alimente , gustul amețitor al puterii, al succesului sau banilor , cumpărăturile necontrolate , pornografia etc .

Temperanța este o virtute care se obține printr-o puternică disciplinare de sine. 

 

NUTRITIA

” Beneficiile unei alimentății de origine vegetală sunt cu mult mai diverse și mai impresionante decât ale oricarui medicament sau act chirurgical folosit in practica medicală . 

Tipul de alimente pe care le consumăm,calitatea lor, modul în care le preparăm, orele la care mâncăm,dacă alimentele sânt integrale  sau rafinate și imbibate cu aditivi chimici..  felul in care combinam alimentele ,cantitatea  pe care o îngurgitam în fiecare zi, și alte obiceiuri de nutriție, -toateafecteaza organismul intr-o masura mult mai mare decat ne imaginam noi.

Actul nutrițional, afectează viața și activitatea fiecarei celule din organism.

Organismul nostru este de o complexitate fantastică, este un univers în miniatură, care ne vorbește de un Creator uimitor de bun și înțelept. 

Sănătatea omului este atât de importanța, încăt în primul capitol al Bibliei este menționată una dintre cele mai valoroase afirmații de nutritie -Prospectul de funcționare  a minunatei mașinării” Geneza, 1;29  ‘  Și Dumnezeu a zis; Iată că v-am dat orice iarba care face sămânța și care este pe fața întregului pământ, și orice pom care are in el rod cu sămânță; aceasta să fie hrana vostră”

Acesta afirmație face parte din cadrul celei mai înalte stiințe. Prietene, dacă îl respecți pe Dumnezeu și crezi că El este Autorul creației,  nu uita că acesta a fost planul inițial.

Ascultarea de planul Lui Dumnezeu, a stilului de viață edenic, va da binecuvantările promise de El

 ”  Bolile de care suferă omul, ca urmare a civilizației, iau naștere mai ales prin alimentație și nu pot fi vindecate decăt tot pe calea alimentației  corecte”

 ” O dietă sănătoasă ar putea reduce dramatic șansele de a face cancer de colon, prostată, san”

 ‘ Factorii dietetici, responsabili de producerea cancerului, sunt în principal grăsimile animale”

  “Schimbarea dietei, ar trebui să fie primul tratament pentru cei cu colesterolul mărit”

” Mâncatul și bautul gresit, au ca rezultat gândirea si acțiunea greșită”

  Alimentele pe care le consumăm determină calitatea sângelui .

Acestea se găsesc în dieta aleasă de Creator .

Se spune că atunci când omul a învățat să prepare mâncarea, atunci a apărut și boala.

   Peste tot in jur, oamenii se sinucid cu furcuița în masă, și cu cuțitul lor; ei mor de boli pe care le aduc prin dieta din farfurie..

   Așadar, fiecare gospodina, mamă, bucătăreasă, ar trebui să ocupe un rol important, deoarece ,sănătatea tuturor depinde in mare masură de îndemănarea și priceperea ei.. Ea , trebuie să învețe să pregătească alimente care vor forma creierul, mușchii, oasele.

   Urmatoarele produse, nu ar trebui consumate:

 Oțetul- produce fermentație, sângele nu este hrănit, ci se umple cu impurități și apar dificultăți la nivelul ficatului si rinichilor,  – .Înlocuiti cu sucul de lamie

  Sare- ” nu mâncați sărat, eviați murăturile, și alimentele condimentate

 Bicarbonat de sodiu, praf de copt – produc inflamarea stomacului și otrăvește întregul organism. Folosiți drojdie ca agent de crestere.

     A sosit timpul să ne schimbăm mentalitatea, să ne îndreptăm gândirea spre o perspectivă mai largă asupra sănătății. Pentru a adopta o dietă vegetariană, bazată pe 

fructe, legume, nepreparate termic, cereale, nuci, seminte, Pentru o mare parte din oameni, ideea de a renunța la produsele din carne, pește, oua, brănzeturi, lactate…- pare imposibil. Este ca și cum le-ai cere să nu mai respire. Dieta vegetariană, nu se ia în serios, în ciuda beneficiilor impresionante de sănătate. Știu că e greu de crezut, dar gusturile ți se schimbă când treci la dieta vegetariană. Merită să încerci, acorda-ți câteva săptămâni…! Pentru început , poate fi puțin dificil, însă cu timpul este ușor, devine o placere!

   A te hrani corespunzător, nu doar previne boala, ci genereaza sănătate, fizica și mintală!

În ciuda progresului științei medicale , în ciuda armatei mari de cadre medicale calificate , care se lupta împotriva bolii și a morții, în toate țarile civilizate , suferința și boala cresc cu repeziciune.  Toate bolile și durerile, toată suferința și întristarea sunt rezultatele încălcării Legii Lui Dumnezeu.  Ne-am amestecat în bunul mers al minunatei mașinării umane, iar urmarile au fost boala și moartea.

   Dar care este Remediul?

  Mai întâi de toate , CUNOSTINTA.

    De ce santem pe pământ?

Cu ce scop ne-a pus aici Tatal nostru Ceresc ?

   Care sunt Legile fiintei nostre, atat spirituale ,cat si cele fizice?

   Dupa ce deja am calcat Legea,cum ne putem reveni in urma efectelor acestei încălcări?

  

    În acestă colecție pentru sănătate, ne dorim și ne propunem să aducem la îndemăna fiecarei persoane conștiente, cunoscătoare sau nu, o cantitate de informații referitoare la  viață și la legile ei, la sănătate și cerințele acesteia, la boala și remediile ei.    

    Sperăm de asemeni, ca acestă colecție să fie clară, simpla, instructivă, si dătătoare de speranță, înviorătoare pentru cel bolnav.

Remedii pentru sanatate

Marele Arhtect al universului cand ne-a așezat în peisajul deja creat, ne-a dat din mână. Sa mâncarea perfecta ca să traim la superlativ – mancarea la prima mână. Apoi, în cercetările sau cautările noastre, am experimentat mule alte variante și ca orice experiment care nu oferă o viața mai lunga, mai calitativă, noi trăind mai puțin și mai rău, ne-am așezat în răndul celor care au eșuat experimentul. Nimeni nu poate îmbunătăți înțelepciunea divină. Am progresat în toate, am urcat pe lună și ne plimbam prin cosmos. Am intrat în celule noastre șile vedem cum funționează, am progresat în multe direcții…dar n-am găsit formula vieții veșnice, a fericirii – formula se afla la cel care a cre at-o și i-a dat viața. Decodificarea ei înseamnă viața la superlativ!

Atăta vreme cât bolile ne inundă, cât bătrănețea și semnele ei ne mascheaza imaginea de viața, atăta timp cât cele mai diistructive boli își găsesc cuib în corpul nostru, înseamnă că mai trebuie să luptam, să ne apropiem de lumina Creatorului – care este perfectă și dătătoare de viață. Ca oameni găndim că organismul uman este menținut de substanțele care intră în organism, numite alimente. Acestea armonizează metabolismul celuleor cu universul iar armonia înseamnă viață. Dacă adăugăam la acestea conexiunea cu divinitatea, pe vertical, – ne apropiem cu iubirea de realitate. La o alimentație corectă ce trebuie să căutăm?  Gustul? Culoarea? Mirosul? Sau compoziția corectă a microelementelor necesare pentru o funcționare normală? Noi toți avem nevoie de microelemente, vitamine, enzime, fitohormoni și antioxidanți care provin din măna lui Dumnezeu și se pot armoniza cu organismul nostru oferindu-ne energia regeneratoare de viață. Toți universul este în armonie, ordine și iubire. Toți cei care se armonizează cu universul traiesc la superlativ.